Coneix els espais naturals de l'entorn del Mas Olivet

Des del Centre Escolta Mas Olivet podem fer excursions per conèixer interessants espais naturals protegits de l'Alt Empordà: Els penya-segats de la Muga, el Massís de les Salines, i l'Alta Garotxa, tots tres dins el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN), i els dos darrers també inclosis a la Xarxa Natura 2000, d'àmbit europeu.

(Cliqueu al nom de cada espai per accedir a la fitxa descriptiva de l'espai PEIN, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat)

Massís de les Salines:  separa la comarca de l’Alt Empordà de la zona del Vallespir, formant un espai pirinenc amb trets de la muntanya mitjana. Conté una gran diversitat de paisatges i s’observa un fort contrast entre la plana empordanesa i els contraforts més orientals del Pirineu.

Web Consorci Salines-Bassegoda

Penya-segats de La Muga: espai situat a la riba esquerra del barranc del Cau o el Rimal, format per materials geològics poc freqüents a Catalunya: penya-segats triàsics. S’hi troba l'única localitat amb diverses espècies valuoses de flora criptogàmica catalana (falgueres i molses) i fongs.

L’Alta Garrotxa:  espai amb un fort contrast entre la vegetació mediterrània i eurosiberiana, amb gran quantitat d'espècies endèmiques i rares de flora i fauna invertebrada. L’aïllament i el caràcter feréstec del territori han facilitat el manteniment dels processos i la dinàmica ecològica essencial.

Facebook Consorci Alta Garrotxa

Tags: