Fa pocs dies s'ha fet la verema a les vinyes de Can Palós. Amb el raïm es farà el vi de llicorella de forma artesanal a la mateixa casa.
Voleu conèixer les fases de la repoducció del vi a Can Palós? Podeu fer-ho amb aquest videoquiz interactiu. Demostreu els vostres coneixements sobre verema!
El videoquiz s'ha fet a partir del pòster "La verema de Can Palós" (il·lustracions de Joan Carles Blanch, 2016).
Les pissarres anomenades “llicorelles”, responsables de la singularitat del raïm de Can Palós, han estat des d'antuvi aterrassades en marges per poder conrear la vinya. Després de patir la fil·loxera a finals del segle XIX, el conreu de vinya va ser substituït, de mica en mica, pel bosc o bé pel conreu d'arbres fruiters, especialment de cirerers.
L'any 2010 l'Ajuntament de Sant Boi recupera la vinya d'aquesta masia i hi planta peus de Garnatxa negra i Samsó. Es recupera així la tradició de fer vi en aquestes terres, després de 50 anys sense producció de vi al municipi. El conreu es fa de forma ecològica, garantint així una vinya en les millors condicions.